Auto importeren is booming business in 2017! In de eerste helft van dit jaar zijn er maar liefst 95.000 voertuigen geïmporteerd. Mede door een groot financieel voordeel is het helemaal niet vreemd dat u ook uw nieuwe auto uit Duitsland wilt importeren.

Geschreven door Marco Oosterhof, AutoimportPro

Veel Nederlanders shoppen over de grens.

In 2012 werden er nog 65.000 auto’s geïmporteerd. Dit aantal neemt jaarlijks toe tot 163.000 in 2016. Het overgrote deel komt uit Duitsland.

Het is voor de Duitse dealers en verkopers helemaal niet meer vreemd dat Nederlandse particulieren hun bedrijf bezoeken voor een nieuwe auto.

Wat maakt een auto importeren zo populair?

# 1. Geld

Duitsland is een groot land met een enorm auto aanbod. Veel werknemers rijden in een auto van de zaak. Na korte lease periodes wisselen ze hun auto in voor een nieuwe. Ook Duitse particulieren rijden een relatief korte periode in een nieuwe en luxe uitgeruste auto. Hierdoor is er een grote doorstroming aan vers aanbod.
Door het grote aanbod occasions en de concurrentie op de markt, dalen de prijzen.

Veel Nederlandse dealers importeren auto’s voor hun voorraad. Deze occasions worden aangeboden tegen Nederlandse marktconforme prijzen. Aangezien auto’s in Duitsland stukken goedkoper zijn zijn deze occasions enorme winst pakkers.

Het is volkomen logisch dat u zo voordelig mogelijk uw nieuwe auto wilt aanschaffen. Het is een stuk voordeliger om uw nieuwe auto rechtstreeks uit Duitsland te (laten) importeren.

# 2. Garantie

Bij aanschaf van een occasion in het buitenland krijgt u Europese garantie. De Nederlandse dealer kan de kosten claimen bij de fabrikant. Door de Europese garantie kan u bij iedere dealer terecht voor reparatie. Ook op vakantie in het buitenland.

Valt de auto buiten de fabrieksgarantie? Bij de officiële merkdealers krijg je in bijna alle gevallen Europese merkgarantie.

In Duitsland is het wettelijk verplicht dat een Duitse verkoper minimaal 1 jaar garantie geeft bij verkoop aan een particulier. Dit geldt ook voor de garage op de hoek!

In het laatste geval is een garantie reparatie soms lastig te claimen. Wanneer uw auto buiten de fabrieksgarantie of verlengde merkgarantie valt raden wij een garantie polis aan van Autotrust of GGG garantie.

 

# 3. Aanbod

Duitsland telt 45 miljoen geregistreerde auto’s. Jaarlijks worden er ruim 3,3 miljoen nieuwe personenauto’s verkocht. Enorm ten opzichte van bij ons in Nederland. In 2016 zijn er in Nederland 385.000 nieuwe personenauto’s verkocht.

Door de grote aantallen is er meer verschuiving in het aanbod op de gebruikte markt wat zorgt voor meer keuze en meer concurrentie die de prijs drukken.

Op zoek naar een leuke uitvoering, met weinig kilometers en een sluitende onderhoudsgeschiedenis? Dankzij het enorme aanbod is de kans groot dat de auto in Duitsland te vinden is.

Nu even niet?

Er worden elke dag duizenden nieuwe occasions aangeboden waardoor er iedere dag de kans bestaat dat uw droomauto aangeboden wordt.

Is een auto importeren met bijbehorende rompslomp het ondanks dit wel waard?

 

Voor zover er überhaupt sprake is van rompslomp voor u! Bij een auto importeren komt wel het één en ander kijken. Met onze hulp is een auto importeren een stuk eenvoudiger. Wij nemen al het papier werk bij u uit handen. Tevens nemen wij, indien gewenst, het dealer contact van u over. Wij rekenen voor ons import begeleiding pakket € 269,- inclusief volledige afhandeling BPM aangifte.

Laat u het importeren liever geheel aan ons over? Neem contact met ons op.

Like ons op Facebook

Bedankt!

bedankt

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?