Geschreven door Marco Oosterhof, AutoimportPro

 

Zoekt u een betrouwbare Duitse occasion site of komt u niet uit de afkortingen bij een advertentie van een Duitse auto? Wij helpen u graag bij autoimportpro.nl. De afgelopen maanden heb ik veel vragen gekregen over auto invoeren uit voornamelijk Duitsland. De aanleiding hiervoor zijn tips en uitleg in voorgaande blogs. Enkele van de vragen luide: “op welke site moet ik zoeken?” Ook kreeg ik een advertentie te zien met vragen over de inhoud. Deze advertentie stond bomvol afkortingen als ahk, VB en mwst. nicht abweisbar.

 

In 2016 zijn er 163.000 auto’s ingevoerd uit het buitenland. In de eerste helft van 2017 maar liefst 95.000 stuks. Mede door een groot financieel voordeel is het helemaal niet vreemd dat u ook uw nieuwe auto uit Duitsland wilt invoeren. Om u alvast op weg te helpen heb ik een aantal Duitse afkortingen op een rij gezet. Verder op de pagina vindt u links naar diverse zoekmachines.

 

Een aantal afkortingen op een rij.

Duitse advertenties staan bomvol afkortingen. Door de regelmatig terugkerende vraag heb ik een aantal afkortingen op een rij gezet.

AHK – Anhangerkupplung: trekhaak

El.FH – Elektrische fensterheben: elektrisch bedienbare ramen

Gt.zust – Guter Zustand: goed staat

RDK – Reifendruckkontrolle: bandenspanningscontrole

Mwst. Abweisbar: BTW aftrekbaar

VB – Verhandlungsbar: vraagprijs onderhandelbaar

1.Hd – Aus erster hand: eerste eigenaar

EZ – Erstzulassung: datum eerste toelating

U.frei – Unfallfrei: geen schade verleden

ZV – Zentralverriegelung: centrale deurvergrendeling

Autom: automaat

Klima – Klimaanlage: airconditioning

SHZ – Sitzheizung: stoelverwarming

PDC/PTS – Einparkhilfe: parkeersensoren

AIP – AutoimportPro: auto import partner

LM – Leichtmetallfelgen: lichtmetalen velgen

18 Zoll: 18 inch velgen

Schekheftgepflegt: onderhoudsgeschiedenis aanwezig

Tempomat: cruise control

 

Een auto invoeren begint hier!

Een auto invoeren begint bij het zoeken naar het juiste exemplaar. Er zijn diverse Duitse occasion sites. Hier de 3 sites die ik het meest gebruik. (Logo is link naar betreffende pagina)

 

autouncle

mobile

        

 

Dit zijn algemene Duitse occasion sites. Daarnaast zijn er ook nog officiële merkdealer occasion sites (gebrauchtwagen). Ook hier heb ik een aantal voor u op een rij gezet. (Logo is link naar betreffende pagina)

                   

 

Auto gevonden? De volgende fase van het import traject vindt u bij onze import pakketten. Helemaal geen zin of tijd om een auto te zoeken? Bij ons kunt u een zoekopdracht indienen. Wij gaan opzoek naar de auto die voldoet aan uw zoek criteria. Wilt het traject geheel of gedeeltelijk uitbesteden? Neem vrijblijvend contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Bedankt!

 

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?