Een auto importeren uit Duitsland scheelt geld. Is een auto importeren met bijbehorende rompslomp het ondanks dit wel waard?

Voor de meeste is de belangrijkste reden om een auto importeren het grote prijsverschil. Een groot deel van de BPM mag afgeschreven worden wanneer een auto gebruikt is. Let op! De belastingdienst ziet een auto met minder dan 3000 km of jonger dan 3 maanden als nieuw. In dit geval mag er niet afgeschreven worden op de BPM.

Heeft u een auto in Duitsland gevonden die u graag wilt kopen? Dan zijn er een aantal zaken met bijbehorende kosten om rekening mee te houden.

Hoever staat de auto van huis? Wat kost het om de auto zelf op te halen?
Wanneer u besluit zelf de auto op te halen, heeft u een kenteken nodig inclusief verzekering. Indien u uw nieuwe auto door ons wilt laten ophalen krijgt u vooraf een offerte inclusief de kosten voor transport.

Als u de Duitse taal niet goed spreekt kunt u voor ongemakkelijke situaties komen te staan. Wanneer iets niet naar wens is aan de auto kan het door taal en afstand lastig worden om dit op te lossen. Daarom is het beter voordat u naar Duitsland gaat, zoveel mogelijk over de auto te weten zien te komen. Uit ervaring blijkt dat het lastiger is om op locatie over de prijs te onderhandelen. Voor het beste resultaat adviseren wij eerst telefonisch de aankoopprijs te bespreken.
TIP! Net als in Nederland worden de auto’s voor handelsprijzen verkocht door autobedrijven onderling. Ook Duitse dealers onderhandelen liever met bedrijven dan met particulieren. In de meeste gevallen loont het door ons de onderhandelingen namens u te doen.

In de meeste gevallen is de rest BPM die afgedragen moet worden de grootste bijkomende kostenpost. Juist op dit onderdeel is veel winst te behalen. Voor een BPM berekening kan de forfaitaire afschrijvingstabel van de belastingdienst gebruikt worden. In bijna alle gevallen is dit de minst voordelige manier om de BPM te berekenen. Door ons wordt de BPM berekend door middel van een taxatierapport. Of door de waarde te bepalen aan de hand van één van de geaccepteerde koerslijsten. Wij besteden veel aandacht aan de BPM berekening en passen uiteraard altijd de meest voordelige uitkomst toe.

Tot slot: De kosten voor RDW keuring, Nederlands kenteken en indien afgesproken extra service/accessoires voor aflevering.

Bij een jonge occasion moet door de hogere rest BPM het prijs verschil met Nederland groter zijn. Toch speelt juist in dit segment niet alleen de prijs een rol. Hier zijn juist vindbaarheid, uitvoering en staat van onderhoud doorslaggevend.
Duitsers laten over het algemeen hun auto beter onderhouden, zijn ze zuiniger op hun auto en zijn de kilometerstanden aantoonbaar lager.

De kans is groot, met de juiste kennis en ervaring, dat u in Duitsland voor een lagere prijs een beter, luxer en betrouwbaarder occasion koopt.

Twijfelt u aan het uitbesteden of wilt u deskundig back-up? Neem dan contact met ons op.

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?