Een auto importeren is flink in populariteit aan het toe nemen.

Dat steeds meer auto’s worden geïmporteerd komt vooral door tekort aan occasions en een te hoge prijs op de Nederlandse markt.
Het is dan ook helemaal niet vreemd dat jij zelf ook je nieuwe auto wilt importeren uit Duitsland. Met de goede voorbereiding en wat hulp is een auto importeren uit Duitsland goed te doen en minder omslachtig dan het lijkt.

Hoe moet ik een auto importeren uit Duitsland?

Om te beginnen oriënteren op de Duitse automarkt. De meest gebruikte zoekmachines zijn mobile.de en autoscout24.de . Uiteraard is het mogelijk om bij ons een zoekopdracht in te dienen. Wij gaan dan kijken binnen ons uitgebreide netwerk naar de meest geschikte import auto. Wanneer je gebruik wil maken van de service van AutoimportPro bieden wij middels 3 import pakketten de service die je kan helpen bij het importeren.


Wat zijn de kosten om een auto te importeren uit Duitsland?

De Duitse auto prijzen zijn laag maar wanneer je een auto naar Nederland wilt invoeren komen er uiteraard nog kosten bij. Deze kosten bestaan niet alleen uit transport en kenteken kosten. In de meeste gevallen is de grootste bijkomende uitgave de rest BPM die afgedragen moet worden in Nederland. Laat een offerte/kostenbegroting opstellen door een professional. Wij importeren of helpen wekelijks met importeren van meerdere auto’s. Met deze ervaring ontvang je een correcte offerte waarin alle stappen zijn inbegrepen. Pas op! Wanneer een offerte incompleet is kan je achteraf tegen extra onverwachte kosten aanlopen.

Wist je dat!?

De rest BPM (belasting personenauto’s en motorrijwielen) kan en mag op diverse manieren berekend worden.
Voor een BPM berekening kan de forfaitaire afschrijvingstabel van de belastingdienst gebruikt worden. In bijna alle gevallen is dit de minst voordelige manier om de BPM te berekenen. Door ons wordt de BPM berekend door middel van een taxatierapport of door de waarde te bepalen aan de hand van één van de geaccepteerde koerslijsten. De CO2-uitstoot in gram/km bepaalt de bpm die je voor je nieuwe personenauto betaalt. Wij besteden veel aandacht aan de BPM berekening en passen uiteraard altijd de meest voordelige uitkomst toe.

Een auto importeren is leuk!

Een auto importeren uit Duitsland hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ga in ieder geval goed voorbereid en met de juiste kennis op pad. Als bemiddelaar zie ik het als een uitdaging om elke dag weer, klaar te staan voor mijn klanten die hun nieuwe auto willen importeren. Mijn dagelijkse motivator en bezigheid is mensen adviseren daar waar zij vastlopen of hulp nodig hebben bij het importeren van hun auto.

Wil je een auto importeren of wil je hem laten importeren uit Duitsland? Wij verheugen ons op de opdracht. Neem contact op.

Privacy Voorkeuren

Account opheffen?

Jouw account wordt opgeheven en alle data permanent verwijderd. Weet je het zeker?